Cage the Elephant
Cage the Elephant | |
---|---|
Ιστότοπος | |
cagetheelephant.com | |
wikidata (π) |
Οι Cage the Elephant είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Bowling Green του Κεντάκι το 2006. Εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο το 2008, λίγο πριν κυκλοφορήσει το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ. Το συγκρότημα αυτή τη στιγμή αποτελείται από τον Matt Shultz (φωνητικά), τον μεγαλύτερο αδερφό του Brad Shultz (κιθάρα), τον Nick Bockrath (κιθάρα), τον Matthan Minster (κιθάρα, πλήκτρα), τον Daniel Tichenor (μπάσο) και τον Jared Champion (ντράμς/κρουστά). [1] Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία, δημιουργώντας αρκετά ραδιοφωνικά σινγκλ και κερδίζοντας αρκετούς θαυμαστές τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκρότημα είναι επιρρεασμένο από την κλασική ροκ, την εναλλακτική ροκ της δεκαετίας του '90, τα μπλουζ, την πανκ ροκ και τη φανκ μουσική. Ο Λίνκολν Πάρις υπηρέτησε ως ο βασικός κιθαρίστας του συγκροτήματος από την ίδρυσή τους το 2006 έως το 2013, όταν έφυγε με καλούς όρους για να ακολουθήσει μια καριέρα ως παραγωγός.
Το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, Thank You, Happy Birthday, κυκλοφόρησε το 2011 και επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την punk rock καθώς και από συγκροτήματα όπως οι Pixies και οι Nirvana . Το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Melophobia, κυκλοφόρησε το 2013 ως η συντονισμένη προσπάθεια του συγκροτήματος να βρει τη δική του ξεχωριστή μουσική ταυτότητα. Στο τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Tell Me I'm Pretty, παραγωγός του ήταν ο Dan Auerbach και κυκλοφόρησε το 2015. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα ζωντανό άλμπουμ με τίτλο Unpeeled, το 2017. Το πέμπτο άλμπουμ τους, Social Cues, κυκλοφόρησε το 2019. [2]
Έχουν κερδίσει το βραβείο Grammy για το καλύτερο ροκ άλμπουμ δύο φορές, το 2017 για το Tell Me I'm Pretty και το 2020 για το Social Cues. [3]
Ιστορία
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Πριν γίνει μέλος του συγκροτήματος, ο Matt Shultz εργαζόταν ως υδραυλικός. Σε συνέντευξή του στο "Rock It Out!" είπε ότι ένιωθε πως εαν δεν εγκατέλειπε αυτή τη δουλειά, θα ήταν κολλημένος εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Για αυτό και έφυγε για να δουλέψει σε ένα σάντουιτσάδικο με τον αδερφό του, Μπραντ Σουλτς, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν στο τηλεμάρκετινγκ. Ο Daniel Tichenor είχε δουλέψει στο Lowe's και ο Jared Champion είχε εργαστεί σε ένα κατάστημα για κατοικίδια ζώα.
Σχηματισμός και όνομα
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Τα μέλη του Cage the Elephant είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν στο συγκρότημα Perfect Confusion όταν ήταν στο γυμνάσιο και κυκλοφόρησαν ένα ομότιτλο LP το 2005. Ο Matt Shultz ήταν επίσης σε μια πειραματική πανκ μπάντα στο γυμνάσιο που ονομαζόταν Left Nostril.
Το όνομα του συγκροτήματος, σύμφωνα με τον τραγουδιστή Matt Shultz, προήλθε από ένα περιστατικό το 2006, όταν ένας ψυχικά διαταραγμένος άνδρας πλησίασε το συγκρότημα μετά από ένα σόου. Αγκάλιασε τον Shultz και επαναλάμβανε τη φράση «Πρέπει να εγκλωβίσεις τον ελέφαντα» ξανά και ξανά. [4]
Μέλη
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Τρέχοντα μέλη
- Matt Shultz – Φωνητικά (2006–παρόν), κιθάρα (2015–παρόν)
- Brad Shultz – κιθάρα, πλήκτρα (2006–παρόν)
- Daniel Tichenor – μπάσο, δεύτερα φωνητικά (2006–παρόν)
- Jared Champion – ντραμς, κρουστά (2006-παρόν)
- Nick Bockrath –κιθάρα, πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά (2017–παρόν)
- Matthan Minster – πλήκτρα, κιθάρα, δεύτερα φωνητικά (2017–παρόν)
Πρώην μέλη
- Lincoln Parish – κιθάρα, πλήκτρα (2006–2013)
Χρονοδιάγραμμα
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Δισκογραφία
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- Cage the Elephant (2008)
- Thank You, Happy Birthday(2011)
- Melophobia (2013)
- Tell Me I'm Pretty (2015)
- Social Cues (2019)
- Neon Pill (2024)
Παραπομπές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- ↑ «Cage the Elephant». Tcnj.edu. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2016.
- ↑ Childers, Chad (31 Ιανουαρίου 2019). «Cage the Elephant Announce 'Social Cues' Album». Loudwire.com. Ανακτήθηκε στις 19 Απριλίου 2019.
- ↑ «Cage The Elephant». GRAMMY.com (στα Αγγλικά). 26 Νοεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2020.
- ↑ Marchese, David (6 Ιουλίου 2010). «Why They're Called… Cage the Elephant | SPIN». Spin. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2016.
The whole time he was saying, 'You have to cage the elephant, you have to cage the elephant.' Afterwards, I was like, 'We gotta name the band that.'
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Cage the Elephant στο Wikimedia Commons